Oszd meg az autódat, mi eloszlatjuk félelmeidet!

Tisztában vagyunk vele, hogy autód megosztása bizalmi kérdés. Bizonyára számos kérdés merül fel benned mielőtt belevágnál, ezért ugyan Tudásbázisunkban összeszedtük válaszainkat a leggyakrabban felmerülő kérdésekre, ebben az alábbi blogbejegyzésben megpróbáltuk a legfontosabbakat hosszabban is kifejteni.

Ki bérelheti ki az autómat?

Nálunk minden esetben Te döntöd el, hogy kinek adod bérbe az autódat! Autódat kizárólag regisztrált felhasználók bérelhetik ki, a regisztráció során pedig igazolniuk kell személyes adataikat és a bérléshez egy bankkártyát is rögzíteniük kell. A bérlők fizetési adatai biztonsági okok miatt mentésre kerülnek, így a jogos követeléseket utólag is terhelni tudjuk.

A foglaláshoz bérlőidnek foglalási igényt kell küldeniük, amit belátásod szerint elfogadhatsz vagy elutasíthatsz. A foglalási igényekről emailben és smsben is értesítésítünk. A jóváhagyás előtt lehetőséged van megtekinteni bérlőd adatlapját, visszatérő bérlők esetében elolvashatod korábbi értékeléseiket, ráadásul üzenetküldő rendszerünkön keresztül el is beszélgethetsz jövőbeli bérlőiddel, hogy megbizonyosodj autód megfelelő kezekbe kerül.

Milyen feltételekkel adhatom bérbe az autómat?

Autód bérleti feltételeit szabadon határozhatod meg. A bérleti díj meghatározása mellett lehetőséged van maximalizálni a bérleti díjban foglalt maximális napi futásteljesítményt, meghatározhatod azoknak az országoknak a listáját, ahol autódat engeded használni, előírhatsz 1 napnál hosszabb minimális bérleti időszakot, illetve, ugyan bérlőid fizetési adatait elmentjük és a jogos követeléseket terhelni tudjuk, kauciót is meghatározhatsz autódhoz.

Ahhoz, hogy autód megosztásából a legtöbbet hozd ki azonban fontos, hogy versenyképes feltételeket határozz meg. Ha nincs tapasztalatod az autód megosztásával ajánljuk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot és mi szívesen segítünk a fenti feltételek meghatározásában.

Mi történik, ha kárt okoznak az autómban, vagy ha büntetést szereznek?

Bérlőid minden, a bérlet ideje alatt esetlegesen bekövetkező anyagi kárért teljes felelősséggel tartoznak. Annak érdekében, hogy saját-, és bérlőid kockázatát is csökkentsd, igénybeveheted ingyenes, teljes körű casco biztosításunkat. Casco biztosításunk választásával autódat a bérlet ideje alatt az Aegon Útitárs teljes körű casco biztosítása védi, amihez egy nemzetközi autós asszisztencia szolgáltatás is jár, így autódat belföldön és külföldön egyaránt biztonságban tudhatod. A biztosítás részleteiről többet az alábbi link alatt olvashatsz.

A bérleti ideje alatt elkövetett szabálysértésekért és az azok után kiszabott bírságokért bérlőid szintén teljes felelősséggel tartoznak. A szabálysértés típusától függően a kiszabott bírságok alól vagy (i) mentesülsz a vezető, azaz a bérlőd megnevezésével, (ii) vagy a bírság összegét utólagosan megtérítjük Neked.

Legyen szó akár az autódban bekövetkezett kárról, bírságról vagy akár csak hiányzó üzemanyagról, jogos követeléseidet a bérlők bankkártyájára terheljük. Fedezet hiányában bérlőidet felszólítjuk a kár rendezésére, és ha ennek ellenére sem sikerül a kárt megtéríteni, akkor természetesen megtesszük a szükséges jogi lépéseket is.

Mennyit is kereshetek az autóm megosztásával?

Kereseted a bérleti díj szolgáltatási díjainkkal csökkentett összege. Szolgáltatási díjunk mértéke 15% vagy 30% az általad választott biztosítási termék alapján. Szolgáltatási díjunkat természetesen kizárólag megvalósult bérlet esetén számítjuk fel, azt a bérleti díjból vonjuk le.

Keresetedet a bérleti díj és a megosztott napok száma határozza meg. Utóbbi egyrészt függ a kereslettől, másrészt pedig attól, hogy mennyire aktívan szeretnéd, tudod megosztani az autódat. Az autód iránti keresletet elsősorban a bérleti díj illetve az adott szezon befolyásolja. Hozzávetőleges kereseted kiszámolhatod kalkulátorunk segítségével, ahol egy egyedi kereset becslést is lehetőséged van kérni.

Hogyan működik az autómegosztás a gyakorlatban?

Ha vettél egy nagy levegőt, és úgy döntöttél, hogy belevágsz, látni fogod, mennyire egyszerű is az egész. Autódat ingyenesen regisztrálhatod honlapunkon. A regisztrációhoz a forgalmi engedélyre, néhány fotóra és 10 percre lesz szükséged! A regisztrációt követően autódat lefoglalhatják honlapunkon keresztül.

Az autód átadása és visszavétele a bérlőd által igényelt, általad jóváhagyott helyen és időben történik. A bérleti szerződést rendszerünk automatikusan előkészíti, így Nektek azt már csak ki kell nyomtatni és alá kell írnotok. Keresetedet a bérlést követő 2. munkanapon utaljuk át a rendszerünkben rögzített bankszámlaszámra.

Ha a fentiek alapján továbbra is fontolgatod autód megosztását azonban maradtak még benned további kérdések kérjük, látogass el tudásbázisunkba vagy vedd fel velünk a kapcsolatot és mi örömmel segítünk!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!