Oszd meg az autódat, mi eloszlatjuk félelmeidet!

Tisztában vagyunk vele, hogy autód megosztása bizalmi kérdés. Bizonyára számos kérdés merül fel benned mielőtt belevágnál, ezért ugyan Tudásbázisunkban összeszedtük válaszainkat a leggyakrabban felmerülő kérdésekre, ebben az alábbi blogbejegyzésben megpróbáltuk a legfontosabbakat hosszabban is kifejteni.

Ki bérelheti ki az autómat?

Nálunk minden esetben Te döntöd el, hogy kinek adod bérbe az autódat! Autódat kizárólag regisztrált felhasználók bérelhetik ki, a regisztráció során pedig igazolniuk kell személyes adataikat és a bérléshez egy bankkártyát is rögzíteniük kell. A bérlők fizetési adatai biztonsági okok miatt mentésre kerülnek, így a jogos követeléseket utólag is terhelni tudjuk.

A foglaláshoz bérlőidnek foglalási igényt kell küldeniük, amit belátásod szerint elfogadhatsz vagy elutasíthatsz. A foglalási igényekről emailben és smsben is értesítésítünk. A jóváhagyás előtt lehetőséged van megtekinteni bérlőd adatlapját, visszatérő bérlők esetében elolvashatod korábbi értékeléseiket, ráadásul üzenetküldő rendszerünkön keresztül el is beszélgethetsz jövőbeli bérlőiddel, hogy megbizonyosodj autód megfelelő kezekbe kerül.

Milyen feltételekkel adhatom bérbe az autómat?

Autód bérleti feltételeit szabadon határozhatod meg. A bérleti díj meghatározása mellett lehetőséged van maximalizálni a bérleti díjban foglalt maximális napi futásteljesítményt, meghatározhatod azoknak az országoknak a listáját, ahol autódat engeded használni, és előírhatsz 1 napnál hosszabb minimális bérleti időszakot is.

Annak érdekében, hogy autód megosztásából a legtöbbet hozd ki minden esetben javaslatot teszünk az általunk versenyképesnek ítélt bérleti díjakra. Ezektől a díjaktól saját belátásod szerint +/- 30%-ban bármikor szabadon eltérhetsz.

Mi történik, ha kárt okoznak az autómban, vagy ha büntetést szereznek?

Bérlőid minden, a bérlet ideje alatt esetlegesen bekövetkező anyagi kárért teljes felelősséggel tartoznak. Saját-, és bérlőid kockázatátának mérséklése érdekében egy ingyenes, teljes körű casco biztosítást biztosítunk a feltételeknek megfelelő autókra. A biztosítás részleteiről további információt az alábbi link alatt találsz.

A bérleti ideje alatt elkövetett szabálysértésekért és az azok után kiszabott bírságokért bérlőid szintén teljes felelősséggel tartoznak. A szabálysértés típusától függően a kiszabott bírságok alól vagy (i) mentesülsz a vezető, azaz a bérlőd megnevezésével, (ii) vagy a bírság összegét utólagosan megtérítjük Neked.

Legyen szó akár az autódban bekövetkezett kárról, bírságról vagy akár csak hiányzó üzemanyagról, jogos követeléseidet minden esetben megtérítjük.

Mennyit is kereshetek az autóm megosztásával?

Kereseted a bérleti díj szolgáltatási díjainkkal csökkentett összege. Szolgáltatási díjunk mértéke 30%. Szolgáltatási díjunkat kizárólag megvalósult bérlet esetén számítjuk fel, azt a bérleti díjból vonjuk le.

Keresetedet a bérleti díj és a megosztott napok száma határozza meg. Utóbbi egyrészt függ a kereslettől, másrészt pedig attól, hogy mennyire aktívan szeretnéd, tudod megosztani az autódat. Az autód iránti keresletet elsősorban a bérleti díj illetve az adott szezon befolyásolja. Hozzávetőleges kereseted kiszámolhatod kalkulátorunk segítségével, ahol egy egyedi kereset becslést is lehetőséged van kérni.

Hogyan működik az autómegosztás a gyakorlatban?

Ha vettél egy nagy levegőt, és úgy döntöttél, hogy belevágsz, látni fogod, mennyire egyszerű is az egész. Autódat ingyenesen regisztrálhatod honlapunkon. A regisztrációhoz a forgalmi engedélyre, néhány fotóra és 10 percre lesz szükséged. A regisztrációt követően autódat leellenőrizzük és ha mindent rendben találunk, akkor aktiválhjuk. Az aktiválást követően autódat azonnal le is foglalhatják honlapunkon.

Az autód átadása és visszavétele alapesetben az autó adatlapján meghatározott címen, és a bérlőd által igényelt, általad jóváhagyott időben történik. A bérleti szerződés a foglalás véglegesítésével elektronikusan megköttetik, így azt kinyomtatni vagy aláírni nem szükséges. Keresetedet a bérlést követő héten keddenként utaljuk át a rendszerünkben rögzített bankszámlaszámra.

Ha a fentiek után továbbra is maradtak még kérdéseid kérjük, látogass el a Tulajdonosainknak szóló tudásbázisunkba vagy vedd fel velünk a kapcsolatot és mi örömmel segítünk.

Iratkozz fel a hírlevelünkre