Oszd meg az autódat, mi eloszlatjuk félelmeidet!

Ahogy azt már korábban is fejtegettük, autóink idejük 95 százalékát kihasználatlanul töltik. Ha például a buszbérletedről vagy metróbérletedről derülne ki ugyanez, a következő hónapban már azon gondolkoznál, érdemes-e venned egyáltalán. Autód megosztásával ezen változtathatsz!

Az AutoPal egy "peer-to-peer" közösségi autómegosztó szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy autódat megoszd másokkal, amikor épp nincs rá szükséged és az így keresett bevétel segítségével visszakeresd fenntartási költségeid. Bizonyára számos kérdés merül fel benned mielőtt belevágnál, ezért a leggyakrabban felmerülő kérdésekre itt összeszedtük a válaszainkat.

Ki és milyen feltételekkel bérelheti ki az autómat?

Nálunk Te irányítasz! Te döntöd el, hogy kinek, mikor és milyen feltételekkel adod bérbe az autódat! Bérleti díj, km korlátozás, kaució és még sok más szempont alapján teljesen személyre szabhatod bérleti feltételeid, hogy nyugodt szívvel adhasd bérbe járművedet.

Tisztában vagyunk vele, hogy a megosztás bizalmi kérdés. Ezért is építünk egy olyan közösséget, amelynek az alapja a kölcsönös bizalom. Autódat kizárólag regisztrált felhasználók bérelhetik ki, akiknek a regisztráció során igazolniuk kell személyazonosságukat és a bérlés során egy bankkártya rögzítésére is megkérjük őket.

Tulajdonos és bérlő kölcsönösen értékelést adhat a másikról, ezzel is biztosítva a felelősségteljes használatot. Az értékelések nyílvánosak, azokat később bárki, bármikor megtekintheti.

Mi történik, ha baja esik az autómnak, vagy ha büntetést szereznek?

Az autóbérlés során a bérlőd felelős minden esetlegesen bekövetkező anyagi kárért. Annak érdekében, hogy saját és bérlőd kockázatát is csökkentsd, lehetőség van díjmentes, teljes körű casco biztosítást igényelned. A casco díjcsomagunk kiválasztásával autódat az Aegon Útitárs nemzetközi autós asszisztencia szolgáltatással kiegészített teljes körű casco biztosítása védi belföldön és külföldön egyaránt.

Az autóbérlés során elkövetett szabálysértésekért és az azok után kiszabott bírságokért bérlőid szintén teljes felelősséggel tartoznak. A kiszabott bírságok alól a szabálysértés típusa alapján vagy (i) a vezető, azaz a bérlőd megnevezésével mentesülsz, (ii) vagy a hiteles igazolások megküldését követően a bérlőd kártyájára terheljük azokat. Sikertelen terhelés esetén megtesszük a szükséges jogi lépéseket és Téged minden esetben kártalanítunk.

Mi történik, ha szükségem van az autómra?

Autódhoz a regisztráció során egy naptárat rendelünk hozzá, amit érdemes naprakészen tartanod, hogy bérlőid mindig tudják, autód mikor érhető el.

Ha bármikor szükséged lenne az autódra, egyszerűen rögzítsd a kérdéses napokat autód naptárában, és azokon a napokon autód nem lesz foglalható!

Hogyan működik az autómegosztás a gyakorlatban?

Ha vettél egy nagy levegőt, és úgy döntöttél, hogy belevágsz, látni fogod, mennyire egyszerű is az egész. Autódat ingyenesen regisztrálhatod honlapunkon. Nincs szükséged másra, mint egy rövid leírás készítésére, néhány fényképre és már kész is vagy!

Ha valaki szeretné lefoglalni autódat, arról e-mailben és sms-ben is értesítünk. A bejövő foglalásokat belátásod szerint elutasíthatod vagy elfogadhatod. Ha elfogadtad a beérkező kérést, nincs más teendőd, mint egyeztetni a bérlőddel, hogy mikor és hol találkozzatok, hogy átadhasd neki az autót. Ne izgulj, a papírmunkával sem kell babrálnod, mert mi a bérleti szerződést is előkészítjük Neked!

Mennyit is kereshetek az autóm megosztásával?

Kereseted a bérleti díj szolgáltatási díjainkkal csökkentett összege. Szolgáltatási díjat kizárólag megvalósult bérlet esetén számítunk fel, amelynek mértéke 15% - 30% között változik az általad választott biztosítás alapján. Habár tényleges kereseted autód típusa mellett, az általad meghatározott bérleti díjtól és az adott szezontól egyaránt függ, kalkulátorunk segítségével egyszerűen megtekintheted, hogy hozzávetőlegesen mennyi is az annyi.

Ha további kérdéseid merülnének fel az autómegosztással kérjük, mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot és mi örömmel segítünk!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!